×

Login Utilizator

Salina Slanic Prahova

înapoi

Datorită salinei, a izvoarelor sulfuroase de pe versanţii văii Slănicului şi a celor şapte lacuri sărate, formate pe vechile exploatări de sare, s-a dezvoltat o activitate balneoturistică, atestată documentar din anul 1853, ce a contribuit la declararea localităţii Slănic Prahova ca staţiune turistică de interes naţional.

Mina Unirea (Salina Slănic Prahova), situată la o adâncime de 208m, pe o suprafaţă de 53.000mp, a fost deschisă vizitării după anul 1970. Circuitul turistic parcurge un traseu care permite evidenţierea unor elemente spaţiale de interes turistic în structura internă a masivului de sare, reprezentate prin cute cu dezvoltare pe zeci de metri, marcate prin alternanţe de benzi divers colorate, cu nuanţe de gri şi alb, diverse caracteristici mineralogice (structură, textură, mod de cristalizare) şi prin puritatea deosebită a sării.

Tot în această salină sunt sculptate în sare busturile lui Burebista, Traian, Decebal, Eminescu și statuia lui Mihai Viteazul. Sălile Salinei Unirea se află la 200m adâncime și au înălțime 56m. În salină există un restaurant, mese de ping-pong, biliard, leagane și tobogane pentru copii și mașinuțe cu pedale de închiriat, atât pentru adulți, cât și pentru copii (2011).

Localitatea: Slanic Prahova, judetul Prahova
Adresa web: www.salrom.ro/slanic-prahova.php

Salina Slanic Prahova

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel