×

Login Utilizator

Muzeul Judetean de Istorie Teleorman

înapoi

În timpul sărbătoririi centenarului oraşului Alexandria la 1934, consiliul comunal hotărăşte să înfiinţeze un muzeu al oraşului care să expună şi să păstreze documentele găsite în diferite arhive, cât şi unele materiale ce dovedeau existenţa şi cultura populaţiei de pe aceste meleaguri.

Muzeul a fost instalat, la început, într-o încăpere din localul primăriei, iar în anul 1936 a fost strămutat într-o încăpere a Palatului Cultural "Victor Antonescu".

Initial a functionat ca muzeu orasenesc in 1952. In 1981 se transforma in Complex Muzeal Judetean. Din 1997 functioneaza intr-o cladire noua.

Conserva colectii de: arheologie preponderent neolitica si geto-dacica, provenind din statiunile Ciolanesti Deal, Silistea, Vitanesti, Zimnicea, Orbeasca de Sus, Albesti etc., tezaure monetare descoperite la Poiana, Sfintesti, Schitu, Poroschia, Alexandria, Ulmeni, Balta Sarata etc., a colectiei etnografice de zona, valorificata in expozitia permanenta. Dispune de laborator de conservare si ateliere de restaurare ceramica, metal, hartie. In prezent participa la un proiect international, romano-englez de cercetare a locuirii preistorice pe Valea Teleormanului, alaturi de Muzeul National de Istorie a Romaniei si a Universitatii din Cardiff.

Adresa: Str. 1848 nr. 1
Localitatea: Alexandria, judetul Teleorman
Telefon: 0247/314761
Adresa web: www.muzeulteleorman.ro

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel