×

Login Utilizator

Monumente in Odorheiu Secuiesc, judetul Harghita

Bustul lui Marton Aron

In coltul de sud al pietei Marton Aron, in partea stanga a scarilor, care urca spre cladirea parohiala , este plasata statuia din bronz a episcopului romano-catolic, Marton Aron ()1896-1980), opera a sculptorului Hunyadi Laszlo si a maistrului turnator din Szabadka, Antal Mihaly.

Bustul printului Szent Imre

Bustul printului a fost inaugurat in anul 2007, noiembrie, cu ocazia implinirii a 1000 de ani de la nasterea fiului de crai, care s-a tras din cea mai veche familie regeasca Arpad-hazi.

Grupul de statui "Viata"

Grupul de statui inaugurat cu ocazia izbucnirii revolutiei din 1956 in Ungaria, se compune din mai multe piese. Statuia lui Isus se leaga printr-o compozitie de piatra de cea a lui Maria. Motivele sculptate simbolizeaza sufletele zbuciumate, stranse printre pietre, sugerand dinamismul nelinistei care ne indeamna la fapte marete.

Secuiul de fier Secuiul de fier

Statuia Secuiului de Fier, realizata din bronz, este amplasata in piata Marton Aron. Este opera sculptorului Szabo Janos, executata din donatiile descendentilor eroilor cazuti in primul si al doilea razboi...

Statuia lui Orban Balazs Statuia lui Orban Balazs

Una dintre capodoperele lui Orban Balazs, denumit "cel mai mare secui" , este Descriere tinuturilor secuiesti, conceputa in 6 volume. Statuia este de bronz si se afla in apropierea bisericii...

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel