×

Login Utilizator

Monumente arhitecturale in Miercurea Ciuc, judetul Harghita

Cladirea General Kommando - Spitalul ORL Cladirea General Kommando - Spitalul ORL

A fost construita în 1786 în stil clasicist ca sediu al batalionului secuiesc de graniceri nr. 1. Ulterior a servit printre altele, în ordine cronologica, ca si Comandament General al...

Cladirea Vigado

Construita în stil secesionist în anul 1904 din averea Fondurilor Private din Ciuc, ulterior cinematograf, centru teritorial de calcul, banca, etc.

Fostul gimnaziu de fete

Azi este Scoala Generala Petofi Sándor, construita în anul 1891 din averea Fondurilor Private din Ciuc ("Csíki Magánjavak"), fondul mutual al familiilor de graniceri secui.

Liceul Márton Áron - fostul Gimnaziu Romano-Catolic

Construit între 1909-1911 în stil secesionist. Institutia a fost fondata si a functionat peste doua secole la Sumuleu. Pe data de 25. mai 1990. A luat numele unuia din elevii sai cei mai vestiti, episcopul romano-catolic de Alba Iulia, Márton Áron. Cladirea are 365 ferestre.În parcul din fata cladirii se afla statuile contelui Majláth Gusztáv Károly, episcop romano catolic de...

Primaria

Construita între 1886-1888 în stil eclectic. În anul 1913 s-a construit aripa din str. Petofi si cel din sud, cladirea capatându-si forma actuala. Este declarat monument conform Registrului monumentelor judetului Harghita (1992).

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel