×

Login Utilizator

Manastirea Valea

înapoi

Biserica are aproximativ 20 de metri lungime( în afara de pridvorul care s-a adaugat în urma), si 5 metri largime medie în interior. Planul urmeaza principiile scolii sârbesti mostenite din veacul al XIV-lea, naosul în forma de trefla, cu turla în centru si pronaosul patrat, boltit cilindric.

Pictura bisericii este una de exceptie. Biserica are tinda pictata în 1797, pronaosul pictat în 1746 iar în anumite registre din naos si Altar se pot observa cele trei straturi succesive de pictura: primul fiind cel de la 1548 din vremea lui Mircea Ciobanul, al doilea de la 1746 din timpul Egumenilor Damaschin si Partenie iar cel de-al treilea strat este cel din 1846, în timpul lui Ioanichie Polidor.

Podoaba interioara a bisericii este catapeteasma sculptata în lemn, lucrata fiind în sec. al XVIII-lea, în timpul lui Constantin Mavrocordat. De-a lungul veacurilor, Mânastirea a fost înzestrata cu nenumarate danii din partea multor binefacatori. Se atesta danii de mosii înca din timpul lui Vlad Voda Calugarul(1482-1495) si a lui Neagoe Basarab(1512-1521).

Adresa: Sat Valea Manastirii .
Localitatea: Titesti, judetul Arges

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel