×

Login Utilizator

Manastirea Sucevita

înapoi

Manastirea Sucevita poarta hramul "Invierea Maicii Domnului" si se situeaza in satul cu acelasi nume, pe valea paraului Sucevita, la o distanta de 18 km sud-vest de Radauti. A fost zidita in ultimele decenii ale secolului al XVI-lea, de catre familia de boieri Movila dintre care Ieremia a domnit intre anii 1595-1606.

In timpul domniei lui Petru Schiopul (1582-1591), fratii Movila, ajungand sfetnicii voievodului si avand o situatie economica prospera, incep construirea unei manastiri de amploare. Prima cladire ridicata a ansamblului a fost biserica zidita intre anii 1582-1584. In timpul domniei lui Ieremia Movila se picteaza biserica atat in interior cat si exterior. Pictura este realizata in fresca, si a fost executata de doi pictori moldoveni, Ioan Zugravul si fratele lui Sofronie, si se pastreaza si acum in forma originala. Manastirea Sucevita s-a impus de-a lungul timpului prin grandiosul ansamblu de pictura care reprezinta, dupa spusele cercetatorului francez Paul Henry "testamentul artei clasice moldovenesti".

Cu mare rol educativ, religios, cultural, Manastirea Sucevita este considerata o mare valoare a ortodoxiei romanesti, astfel facand parte si din patrimoniul universal.

Localitatea: Sucevita, judetul Suceava

Manastirea Sucevita
Manastirea SucevitaManastirea SucevitaManastirea SucevitaManastirea SucevitaManastirea SucevitaManastirea SucevitaManastirea SucevitaManastirea Sucevita

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel