×

Login Utilizator

Manastirea Putna

înapoi

Langa Cetatea de Scaun a Sucevei, gasim Manastirea Putna, prima ºi cea mai importanta ctitorie a Voievodului Stefan cel Mare, care strajuieste de peste cinci veacuri tinutul legendar al Bucovinei.

Manastirea Putna a fost construita de Stefan cel Mare in anii 1466-1469 si refacuta in 1484. Din vechea manastire nu s-a mai pastrat decit turnul tezaurului zidit de Stefan cel Mare in 1481. Biserica a fost una din marile necropole domnesti ale Moldovei. Aici sunt inmormantati Stefan cel Mare, Maria Voichita, Bogdan cel Orb, Stefanita-Voda.

Un capitol aparte al patrimoniului religios romanesc il constituie reprezentarile miniaturale sculptate in lemn, infatisand figuri si scene biblice, de pe crucile de mana si cele destinate Sfintei Mese. Adevarat loc de pelerinaj, Putna se constituie intr-un centru spiritual si cultural de importanta universala, a carui valoare a fost recunoscuta atat de cercetatori, cat si de toti vizitatorii care i-au trecut pragul.

Putna se afla in valea raului Putna, la 22 km nord-vest de Radauti, pe drumul DN 2H, unde puteti gasi cazare si informatii despre calatorie. Orasul este situat la 37 de km, in directia nord-vest, de Suceava, urmand drumul E85 pentru 22 km si apoi luand-o la stanga pe DN2 H pentru alti 15 km, pe campia dintre Suceava si raul Sucevita.

Localitatea: Putna, judetul Suceava
Telefon: 0230.414.055
Adresa web: www.putna.ro

Manastirea Putna
Manastirea PutnaManastirea PutnaManastirea PutnaManastirea PutnaManastirea PutnaManastirea PutnaManastirea PutnaManastirea PutnaManastirea PutnaManastirea Putna

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel