×

Login Utilizator

Grădina Publică

înapoi

În atmosfera oraşului, Grădina Publică sau Grădina Merçi, se integrează organic cu bulevardul "Parhon". Aşezate alături, în inima oraşului, grădina publică a luat naştere în 1885, când primarul Istrate Rizeanu, un bun gospodar, plantează pe locul unor case şi prăvălii arse, arbori şi flori. Grădina se dorea un bun loc de respiraţie pentru câmpulungeni şi oaspeţii sezonieri, prilej de idile pentru tinerii îndrăgostiţi, colţ de joacă pentru cei mici, podium de orchestră pentru fanfara militară, refugiul pensionarilor şi cel mai important amfiteatru în aer liber pentru faimoasele serbări "cu confetti", ce făceau atracţia publicului câmpulungean de toate vârstele pe timpul verii. O reamenajare a grădinii a fost făcută în 1932 din iniţiativa prefectului Andreescu, pe baza unui plan conceput de arhitectul D. Ionescu-Berechet, perioadă din care a fost executată din calcar de Albeşti împrejmuirea de la Bulevardul Republicii.
Astăzi, această grădină se detaşează prin caracterul memorial artistic conferit, mai ales, de Aleea personalităţilor, amenajată între anii 1967-1985, unde sunt amplasate busturile unor reprezentanţi de seamă ai vieţii cultural-artistice şi ştiinţifice naţionale: C.D. Aricescu, Ion Barbu, Nicolae Bălcescu, Tudor Muşatescu, C. Baratschi, Ion Negulici, C.I. Parhon, George Oprescu.
Vegetaţia constă în exemplare impunătoare de castani (Aesculus hippocastanum), pini (Pinus nigra), mesteceni (Betula pendula), tei (Tilia tomentosa). În 1932, vegetaţia s-a completat cu arbuşti ornamentali.

Localitatea: Campulung Muscel, judetul Arges

Grădina Publică
Grădina PublicăGrădina Publică

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel