×

Login Utilizator

Catedrala Sfanta Treime

înapoi

A fost ridicată pe locul unei biserici greceşti construite în 1778, care până atunci servea drept catedrală episcopală. Biserica a fost refacută după planurile arhitecţilor Virgil Nagy şi Iosif Kammer care s-au inspirat dupa Biserica Sf. Sofia din Constantinopol. Lucrările au început în 1902 şi au continuat pana în 1904 sub conducerea arhitectului şef al Sibiului Iosif Schussnig.

Iconostasul şi stranele au fost confecţionate în Bucureşti, la firma lui Constantin Babic şi in acelasi an a fost introdusa lumina electrica şi a fost pictată cupola. Pictura acesteia ca şi a iconostasului a fost făcută de către Octavian Smigelschi, originar din satul Ludoş, judeţul Sibiu. O boltă semi-sferică cu diametru de 15 m dau spaţiului interior o monumentalitate deosebită. L

a 30 aprilie 1906, catedrala a fost sfinţită de către mitropolitul Ioan Metianu în prezenţa a numeroase personalităţi ale vremii printre care prof. Nicolae Iorga. În decursul vremii, Catedrala din Sibiu a fost restaurată de mai multe ori şi împodobită, în vremea noastră, cu o frumoasă pictură neobizantină executata de Iosif Keber si Anastasie Demian.

Adresa: Str. Mitropoliei, Nr.33
Localitatea: Sibiu, judetul Sibiu
Adresa web: www.sibiu.ro

Catedrala Sfanta Treime
Catedrala Sfanta TreimeCatedrala Sfanta Treime

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel