×

Login Utilizator

Castelul Cantacuzino

înapoi

Castelul Cantacuzino din Busteni este unul dintre cele mai spectaculoase monumente istorice din Romania, reintrat in circuitul turistic in anul 2010.
Ansamblul Castelului Cantacuzino este format din 4 corpuri. Pavilionul central are o suprafață de 3.148 mp in total (demisol, parter si etaj) si este construit dintr-o fundatie de beton, pereti de piatra cioplita si acoperis din tigla. 
In pavilionul central se afla o colectie de heraldica reprezentand blazoanele familiilor inrudite prin alianta cu familia Cantacuzino, precum si portrete ale membrilor familiei din ramura munteana. Castelul Cantacuzino a fost amenajat cu vitralii, plafoane cu grinzi pictate, balustrade din lemn, piatra si fier forjat, seminee cu piatra alba si ornamente din mozaic. 


Turistii sunt fascinati de locatia istorica dar si de restaurantul Canta Cuisine, deschis recent in crama Castelului cu o capacitate de 90 locuri. Vara, un loc deosebit al Castelului Cantacuzino il reprezinta terasa acestuia cu o capacitate de 120  locuri, de unde puteti admira abruptul Bucegilor in toata splendoarea lor. 
Castelul Cantacuzino si restaurantul pot fi inchiriate pentru diverse evenimente private si corporate. In curtea castelului se gaseste si o biserica construita in acelasi timp cu acesta. Acestea sunt doar cateva dintre motivele care fac ca acesta splendida locatie sa poate fi cunoscuta de catre turisti.


Program de vizitare:
Luni - Duminica 10.00-18.00

Tarife intrare: adult 20 lei, pensionari 15 lei, studenti 15 lei, Copii 12-18 ani 10 lei, 06-12 ani 5 lei;

Taxa foto-video: Amatori - foto 10 lei,  video 30 lei;


Intrarea se face din ora in ora incepand cu 10.15; Vizitatorii beneficiaza de ghid profesionist in limba romana.Adresa: str. Zamora 1
Localitatea: Busteni, judetul Prahova
Telefon: 0244.320.520 / 0244.320.510
/ 0722 960 606
Adresa web: www.cantacuzinocastle.ro

Castelul Cantacuzino
Castelul Cantacuzino

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel