×

Login Utilizator

Biserica Sfantul Nicolae si Sfintii Voievozi

înapoi

Acestă biserică a fost zidită intre anii 1774-1790, ca lucrare a credinciosului jupân Gheorghe Măldărescu, fiul sau Constantin Măldărescu şi soţia sa Eva. Minunata biserică din Măldăreşti (ctitorie a pitarului Măldărescu), împodobeşte, încă din anul 1790, pământurile naţionale, ca un adevărat monument de arhitectura românească.

Biserica este trecută în Repertoriul Monumentelor Istorice din Vâlcea (2004, cod VL-II-m-A-09812.03), ca făcând parte din patrimoniul cultural naţional. Biserica Sfinţii Voievozi din Măldăreşti este un monument istoric de categoria A, adică monument istoric de importanţă natională şi universală. Biserica din Măldăreşti are trei hramuri: Sfântul Nicolae, Sfântul Gheorghe şi Sfinţii Voievozi.

Biserica are planul dreptunghiular, cu absida altarului poligonală şi două turle asezate pe baze cubice, cea a clopotniţei fiind hexagonală şi cea a Pantocratorului, octogonală. Ferestrele lăcaşului de cult sunt în retragere, cele exterioare subliniate în partea superioară de cărămizi în relief aşezate pe muchie şi mărginite pe fiecare colţ de figuri antropomorfice. Pridvorul bisericii este sprijinit de zece coloane de zidărie.

Localitatea: Maldaresti, judetul Valcea

Biserica Sfantul Nicolae si Sfintii Voievozi
Biserica Sfantul Nicolae si Sfintii VoievoziBiserica Sfantul Nicolae si Sfintii VoievoziBiserica Sfantul Nicolae si Sfintii Voievozi

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel