×

Login Utilizator

Biserica Bolnita a manastirii Bistrita

înapoi

Este construită în afara zidurilor mânăstireşti pe latura vestică de catre Barbu Craiovescu la 1514 şi are hramul "Schimbarea la Faţă".
Biserica este micuţă de aproximativ 5x10m, şi are doar altar, un naos pătrat cu cupola şi pridvorul deschis. Pridvorul a fost iniţial din lemn, aşa cum arată tabloul votiv, însă a fost înlocuit la 1710 cu cel actual de zidărie de către Serban şi Adriana Cantacuzino. Odată cu construirea pridvorului de zid, s-a lărgit şi usa de intrare, distrugându-se însă vechea inscripţie care exista în interior.
Programul iconografic din naos cuprinde elemente care apar deobicei în pronaos, în acest fel urmărindu-se probabil suplinirea acestui spaţiu lipsă.
Accesul la bisericuţă se face trecând pe lângă crucea de piatră din curtea mânăstirii şi urcând scările de lângă chilii.

Adresa: In exterior pe latura vestica a Manastirii Bistrita
Localitatea: Bistrita, judetul Valcea

Biserica Bolnita a manastirii Bistrita
Biserica Bolnita a manastirii BistritaBiserica Bolnita a manastirii BistritaBiserica Bolnita a manastirii BistritaBiserica Bolnita a manastirii BistritaBiserica Bolnita a manastirii BistritaBiserica Bolnita a manastirii BistritaBiserica Bolnita a manastirii BistritaBiserica Bolnita a manastirii Bistrita

© Copyright 2019 Obiective Turistice. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel